Tavoitteet valtuustokaudelle 2021-2024
Kunnassa pitää tehdä aktiivista työtä lapsiystävällisen kunnan nimityksen saamiseksi. Lapsivaikutusten arvio on tehtävä kaikista päätöksistä, jotka vaikuttavat lapsiin.
Monipuoliseen varhaiskasvatukseen kuuluu niin päivähoito kuin perhepäivähoito. Varhaiskasvatuksen tarjonnan pitää vastata tarvetta ja erityiset tuen tarpeet tulee huomioida lähellä kotia olevassa hoitopaikassa.
Kouluverkkoa tulee kehittää toiminta- ja lapsilähtöisesti. Muutoksia ei pidä tehdä talousnäkökulma edellä.
Eurajoen lukion maine hyvänä oppilaitoksena tulee säilyttää, jotta lukio säilyy kilpailukykyisenä toisen asteen uudistuksessa.
Nuoriso- ja vapaa-aikapalveluita on kehitettävä niin, että se tavoittaa nuoret ja aikuistuvat nuoret.
Nuorisovaltuuston roolia on nostettava niin, että se on kunnassa aloitteita tekevä toimielin.
Vanhusten kotiin vietävät palvelut on toteutettava niin, että vanhukset kokevat olonsa kotona turvalliseksi ja he saavat riittävän tuen kotona pärjäämiseen.
Kunnan henkilöstö on voimavara, johon pitää panostaa. Kunnan omaa palveluntuotantoa on tuettava ja organisaation on tuettava työntekijöiden hyvinvointia.
Kunnan kulttuuri- ja luontokohteiden vetovoimaisuus on hyödynnettävä matkailumarkkinoinnissa houkuttelevasti.
Kunnalla pitää olla monipuolista, laadukasta tonttitarjontaa koko kunnan alueella ja sen pitää olla helposti saavutettavaa.
Kylien elinvoimaisuus on säilytettävä ja harrastustoiminta mahdollistettava siellä, missä ihmiset asuvat.
Kuntalaisten hyvinvoinnista tulee huolehtia tukemalla yhdistystoimintaa ja huolehtimalla vapaaehtoistoiminnan jatkuvuudesta.
Omaishoitajien jaksamista ja toimeentuloa on tuettava.
Sote-uudistuksessa sosiaali- ja terveyspalvelut on säilytettävä kuntalaisten lähellä.
Elinvoimaisessa kunnassa on vireää yritystoimintaa. Kunnan pitää toiminnallaan mahdollistaa yritystoiminnan käynnistäminen ja jatkuminen kunnassa.