Elina Mustonen: Avoimuus, yhteistyö ja hyvinvointi

14.8.2021

Uusi valtuusto aloittaa ensi viikolla. Valtuutetut ovat uuden edessä on sitten vanha tai uusi valtuutettu. Valtuutettu ja luottamushenkilö tekee työtä omalla vapaa-ajallaan toisten hyväksi. Tavoitteena on työskennellä pitkällä tähtäimellä kuntalaisten parhaaksi. Kunnan pitää ottaa huomioon myös muut toimijat sen kentällä; mm. yksityinen ja kolmas sektori. Tiedonsaannin pitää olla avointa ja tietoa tulee jakaa. Se on tärkeä osa yhteistyötä jota koko kunnan kehittäminen eteenpäin pitäisi ollakin. 


Hyvää tulosta ei saa aikaiseksi kuin kuuntelemalla, keskustelemalla ja tekemällä kompromisseja. Tiedon hankkiminen ja sen analysointi asioista on valtuustotyössä tärkeää. Tiedon ja tahdon lisäksi tarvitaan myös rahaa. Sitä ei aina kuntalainen (esim. minä) ymmärrä miksei jotain itselle tärkeää tehdä tai miksei jotain tapahdu. Vastaus on yleensä se, että siihen ei ole budjetoitu rahaa ja asia kuitataan jättämällä se ns. pöydälle lepäämään.


Kunta on uuden edessä myös hyvinvointialueasiassa. Uudet vaalit ovat tulossa ja äänestysintoa myös niihin vaaleihin tulisi saada kaivettua esiin etteivät pienet jää kokonaan isojen alle.


Elina Mustonen