Elina Mustonen: Tästä syystä olen ehdolla aluevaaleissa

28.11.2021

Hoitoon pääseminen, palveluiden läheisyys, mielenterveyspalvelut ja inhimillinen vanhustenhoito, muistisairauksien huomioiminen, omaishoito sekä hoitohenkilökunnan työolot, palkkaus ja saatavuus vaativat parannusta. Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat pohjattomalta tuntuva kaivo johon epätarkoituksenmukaisina saadaan uppoamaan rahaa ja voimavaroja. Hoitamattomuus ja pompottelu maksavat ja tuottavat inhimillistä kärsimystä. 

Alueilla tehdään tulevaisuudessa ratkaisut jotka koskettavat meitä ja lapsiamme sekä vanhempiamme. Päätetään julkisista palveluista, palveluseteleistä ja järjestöjen roolista. 

Olen sitä mieltä, että tarvitsemme julkisia palveluita ja niitä täydentämään yksityisiä palveluntuottajia. Valvontaan tulee jatkossa panostaa enemmän. 

Lasten hoito on kriisissä. Lapset ovat tulevaisuuden yhteiskunnan rakentajia ja jokaisella on oikeus hyviin palveluihin myös lapsena ja nuorena. Perhetyöhön ja siihen liittyviin palveluihin tulee kiinnittää huomiota.

Digitalisaatio on päivän sana. On tarkkaan mietittävä missä ja miten niitä käytetään ja otettava huomioon se, että ne edellyttävät neuvontaa ja opetusta kaikille, mutta erityisesti ikääntyneille. Neuvonnan on myös jalkauduttava mm. syrjäseuduille jotta palvelut ovat kaikille kaikkialla saatavilla.

Johtamiseen ja työn organisoimiseen on panostettava ja otettava huomioon inhimilliset tarpeet. Tiedottamisen on oltava ajantasaista ja saavutettava tavalla tai toisella kaikki kansalaiset.