Valtuustoaloite: Lapijoen nuorisotalo saatava käyttökuntoon

15.6.2021

Lapijoen nuorisotalon kellarikerros on ollut jo pitkään käyttökiellossa. Tilan ollessa pois käytöstä, jää nuorisotalotoiminnalle olennaiset biljardipöytä ja pöytätennis saavuttamattomiin. Tämä vaikuttaa väistämättä nuorisotoiminnan kävijämääriin, kun nuokkarilta ei löydy mitään sellaista, mitä ei voisi muuallakin tehdä.

Nuorten pahoinvointi on lisääntynyt korona-aikana huomattavasti. Pahimmillaan tilanne on kärjistynyt raakoihin väkivallan tekoihin ympäri maata, mutta pahoinvoinnista kertoo myös muun muassa nuorisopsykiatrian kasvaneet käyntimäärät. Eurajoki ei ole poikkeus siinä, miten poikkeusaika vaikuttaa nuoriin, joiden normaalin henkisen kehityksen ja kasvun kannalta ominta olisi sosiaalinen kanssakäyminen ikätovereiden kanssa. Nuorisotoimintaan pitäisi panostaa nyt entistä enemmän ja nuorisotyön pitäisi tavoittaa toimintaa tarvitsevat nuoret. Lapijoen nuorisotila pitää saada siihen kuntoon, että siellä voidaan järjestää laadukasta nuorisotoimintaa.

Eurajoen sosiaalidemokraattinen valtuustoryhmä esitti valtuustoaloitteessaam 15.6.2021, että tekninen toimi ryhtyy välittömästi toimiin nuorisotilan kellarikerroksen käyttöönoton suhteen ja ottaa Lapijoen nuorisotalon kunnostamisen huomioon vuoden 2022 talousarviossa.